Friday, 30 August 2013

MERDEKA ! MERDEKA!

Malam ni 31/12/2013,genap 56 tahun Malaysia merdeka. 


Alhamdulillah . Mudah-mudahan Malaysia terus aman dari jajahan Barat yang bongkak dan  angkuh tu.Jangan sesekali menjadikan kuasa-kuasa Barat menjajah pentadbiran dan pemikiran kita ye!!.  Imbas apa yang berlaku apabila mereka  menjadi dalang di sebalik  peperangan yg berlaku di  Syria, Mesir, Palestin, Lubnan.... 



Sedih ye tengok video atau gambar kat facebook . Anak-anak kecil dibunuh.. Geram makin bertambah-tambah.. Untuk semua golongan rakyat Malaysia,jangan sesekali kita sewenang- wenang bagi jalan mudah untuk orang Yahudi ni menyerang kita dari ketenteraan / psychology ... Punah masa depan anak bangsa kita... Walaupon sekarang ya memang  dah jelas nampak ianya dah berlaku di Malaysia . Masing-masing  ada iman dan akal.. 


Fikir-fikirkanla wahai sahabat.luahan hati yang beremosi sebab saya mahu sentiasa berusaha utk menjadi Anak Malaysia yg berjaya dan beriman. Amin

Wednesday, 21 August 2013

BERCUTI DI LANGKAWI

Last February , Shuha and family going for a holiday. Destinasi pilihan pertama untuk tahun ini adalah Langkawi . Macam biasa , tiket flight beli time Air Asia  Promotion . Satu tiket dapat dalam RM150 pergi dan balik.Tempoh percutian 4 hari 3 malam.


Kami stay dekat homestay yang terletak di Jalan Air Hangat. Hazlina homestay d' Langkawi kalau tak silap namanya.Rumah teres setingkat , 3 biliK and fully furnished.

Mungkin rezeki kami, waktu tu banyak bahan mentah kat rumah tu. Beras, garam, gula, cuma sayur sahaja yang tiada. Mengikut kata owner, barang- barang tu hasil peninggalan customer yang sewa kat situ. Kalau ada baby, kat situ dah siap dengan buai. Kalau nak cerita memang banyak benefit stay kat homestay ni. So , I attached je la blog owner ni kat sini. Sesiapa yang berminat, memang very suggested. Ops , tapi kat sini tiada line Internet .Sebab homestay ni berada di kawasan yand tenang. Silalah simpan 3 G anda.:)
http://haszlena.blogspot.com

Kereta sewa pula kami sewa dengan En.Zaini.Dah alang- alang  sampai Langkawi , baik sewa
kereta import. Murah. Masa Shuha pergi holiday kat Sabah , sewa viva pun dah cecah RM110 sehari. Kat Langkawi
sewa Nissan Sentra baru RM90. Ha, tengok beza dia . Sekali sekala naik kereta import kan apa salahnya.
Tapi dengan En Zaini ni boleh di runding . 

012-5275079-En Zaini


Kalau dah pergi Langkawi tak sah la kalau tak shopping chocolate and pinggan mangkuk.Rambang mata. Macam 

Shuha sendiri , time pergi bawa 1 beg sandang, balik dari Langkawi penuh 1 Luggage 20 kilo. Tapi Tak berapa
puas hati sebab tak dapat nak pau pinggan mangkuk. Inilah dia disadvantages kalau naik flight. Takut  pecah .

Next, I shows the photo we snap all day long we stayed there

   At departure hall LCCT

      Hasil kutipan Toto Langkawi

 Cabel Car Langkawi: Muka cuak

 Galleri Perdana : With my lovely mummy and bigbro


 Dalam Galeri Perdana
            Di Telaga Harbour Park
  Tengah tunggu turn untuk naik cable car

                                                             Oriental Village, Langkawi

                                                       Dalam Muzium Makam Mahsuri


    Perkampungan  Melayu Lama di sekitar Makam Mahsuri

Di dalam salah sebuah rumah Melayu Lama


Di tempat bersejarah " Beras Terbakar"

Island Hoping

 
 

Tasik Dayang Bunting

Di Airport Langkawi , tengah tunggu time nak berlepas pulang.

Sunday, 18 August 2013

WAFFLE IN THE MAKING





Nampaknya akan ada hobi baru lepas ni.Shuha baru je beli waffle maker ni last week.Tapi masih belum berkesempatan nak buat.



Penyebab kepada nak beli ni sebenarnya nak buat extra menu time kawan-kawan datang beraya.Search kat internet untuk menu hari raya.

At last terbace post kat Facebook untuk tepung-tepung segera.Ada macam-macam jenis.Tapi shuha berminat 2 benda .(1) Caramel & (2) Waffle.Price dia sangatla ok.




Waffle maker + 3 kotak tepung segera untuk waffle+ Free postage=RM100.Ni harga promotion.Tak tau la sekarang ada lagi ke  tak.Nak tau shuha beli kat mana?



Jom la ramai-ramai kita try buat waffle...Semuanya di hujung jari








Saturday, 17 August 2013

ABOUT ME


Legoland, Final Piala FA, Langkawi, Bandung

Assalammualikum Wr.Wb....Hello Everybody...How are you today? I hope All Very  Fine.
Let me introduce myself.." Cause Don't know then,  Don't love".

I'm health practitioner graduated from  Uitm.I just start blogging cause I want to share my ideas and interest here with my cyber friends.

Followers are very appreciated: knowing myself.The more people are coming in,the more input and articles will churn out.

Well, that's all.If my written is bad, I'm apologise.I'm human that no off from mistakes and never perfect.But never give up to do the best.Thanks for your attention and have a nice day.