Wednesday, 31 December 2014

MARINE ESSENCE BEAUTY BAR JOHOR

SABUN MARINE ESSENCE JOHOR BY SHUHA HASHIM

Assalamualaikum warga Malaysia...Johor...Batu Pahat ..Kluang...Parit Raja..Muar ..Haaa....ni Shuha nak mai cerita pasai sabun ajaib..sabun marine essence...sabun ketiak..sabun hijau...





KENAPA SABUN HIJAU @ SABUN MARINE ESSENCE @ SABUN KETIAK POPULAR ?


Ni lagi satu shuha nak cerita pasai kelebihan sabun hijau /sabun ketiak / sabun marine essence ni...kalau anda ada simptom dan memang dah ada simptom di bawah ni..shuha memang syorkan sangat korang dapatkan sabun terlajak hot ni..sabun ketiak..sabun marine essence ..sabun hijau ni


✘ Ketiak BERBAU ?
✘ Ketiak, Leher, Lutut dan Kelengkang GELAP ?
✘ ECZEMA ?
✘ Kulit SENSITIF @ GATAL-GATAL ?
✘ JERAWAT muka @ badan ?











KELEBIHAN SABUN MARINE ESSENCE/ SABUN KETIAK/ SABUN HIJAU
-Mencerahkan ketiak dan celah-celah badan yang gelap



-Menghilangkan daki dan kesan gelap siku, lutut dan buku lali



-Mengurangkan rekahan pada tumit kaki



-Membantu mengurangkan gatal-gatal pada badan akibat radang eczema



-Menghilangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan



-Membantu mengurangkan masalah jerawat pada belakang badan



-Melembutkan kulit



-Menghilangkan kesan parut



-Mengembalikan kesegaran setiap kali menggunakannya.
TAK PERCAYA???!!!

Anda kena cuba dulu..sebab Alhamdulillah ..setakat hari ini .. testimoni 
sabun marine essence /sabun ketiak / sabun hijau daripada customer  shuha semuanya positif..customer siap repeat order...mula mula seketul sabun marine essence..lepas tu sekotak pulak repeat order sabun ketiak ni...lama lama berkotak kotak terus order sabun hijau ni ...Jom pakat ramai ramai warga Johor... boleh terus order dengan Shuha ...warga Batu Pahat...Kluang..Parit Raja...kalau nak Cash on Delivery boleh contact Shuha laju laju...

SMS/ WHATSAPP SHUHA 

017-7216362

DIINGATKAN SEKALI LAGI..WARGA JOHOR KALAU NAK CUBA SABUN HIJAU MARINE ESSENCE SABUN KETIAK NI, BOLEH CONTACT SHUHA

SMS/WHATSAPP 

017-7216362

WARGA BATU PAHAT/ KLUANG/ PARIT RAJA YANG NAK SHUHA HANTAR BY HAND SABUN MARINE ESSENCE NI KAT AREA BATU PAHAT, PARIT RAJA, DAN KLUANG PON BOLEH  CONTACT SHUHA ...

KELEBIHAN SABUN MARINE ESSENCE:



SELAMAT KAH GUNA SABUN MARINE ESSENCE/ SABUN KETIAK/ SABUN HIJAU NI??!!
  
Jangan risau jangan ragu kandungan sabun marine essence / sabun hijau/ sabun ketiak shuha ni...SEBAB..!!!

ADA KELULUSAN DARI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)



Status sabun marine essence /sabun ketiak/ sabun hijau daripada KKM

BAHAN BAHAN KANDUNGAN SABUN MARINE ESSENCE/ SABUN KETIAK /SABUN HIJAU




  

SO WARGA JOHOR, KLUANG , BATU PAHAT , PARIT RAJA, MUAR,TERMASUK KAKITANGAN UTHM / STUDENT UTHM YANG BERMINAT UNTUK MEMILIKI SABUN AJAIB MARINE ESSENCE NI..BOLEH CONTACT SHUHA HASHIM YE

017-7216362


OPSSSS!!!

Harga MARINE ESSENCE

Shuha kasi tolak mulah mulah saja...
sekotak sabun marine essence (3 ketul) = RM 105

Nak seketul sabun hijau ni =RM 35

Nak lagi murah??!!
Boleh sangat...join je member..dapat harga borong sebagai member..

Nak tau macam mana nak jadi member...ok..shuha tunggu whatsapp anda ...

017-7216362

Wednesday, 14 May 2014

PERJALANAN 29

Bismillahirrahmanirrahim......
Assalamualaikum....

Mataku enggak buleh lelap... Tapinya rase tiba tiba macam nak bercerita menaip bagai pulak kan...sekadar bercerita untuk diri sendiri.., bed time story la katanya....

Wahhhh.... Enggak ku sangka rupanya sudah berubah angka la tahun ni... Tang umur tu... Semakin berusia dah... Hikhik... Bak kata member ... Umur tu angka je... Yg paling penting amalan kita kepadaNYA... Umur makin meningkat... Amalan ni makin meningkatkah?!! ... Diterimakah... Mudah mudahan aku tergolong dalam umat MU yang bertakwa Allah... Amin...

Perjalanan 29 tahun... 
Banyak sgt... 29 tahun diri ini masih single... Wah... Confession or promote ni... Hahahah... Joke only...macam biasa la... Soalan cliche yang akan ditanya... Bila nak kawen???!!! Ya hampun... Sy sendiri takde jawapan tu.. Macam mana nak ada jawapan... Calon pun hakak takde ... For me.... Honestly... Setiap insan kat dunia ni impikan pasangan hidup... Keluarga... Anak- anak... Tapi kita mampu merancang... Allah yang menentukan segalanya... Tak berdosa kalau jodoh lambat datang... Sebab Allah dah rencanakan yang terbaik untuk setiap orang... Rezeki Allah tu datang dengan macam macam cara... Mungkin dengan jodoh... Mungkin dengan ilmu kejayaan... Mungkin dengan ketenangan.. Mungkin dengan kekayaan...bersyukur kepadaNYA dengan nikmat dan rezeki yang diberi... Ya... Mungkin jodoh sy lambat... Tapi sy sedar... Allah dah perkenankan hampir semua yg saya hajati... Before i turn to 30... Alhamdulillah... I LUV U ALLAH..

Masa habis belajar dulu... Around 23 years... Nak cepat cepat kerja... Nak kumpul duit nak kawin katanye... Haiooyooo... Matlamat dah  terpesong... Patutnya habis belajar .. Cepat cepat kerja ... Balas jasa mak ngan abah... Hah.. Padan muka... Niat dah lain... Kasihnya laila terkandas di tengah jalan., hukhuk... Kecewa la katanya.. Ok... Bawak diri balik kampung ....amik masa nak recover katanya.,, memang amik masa sgt lama pun...makan tahun jugek la ... Tapi ... Sebenarnya apa yang berlaku banyak hikmahnya.. Rupenye.., larikan diri balik kampung sebenarnya jalan yg plg best sebenarnya tanpa disedari... Makin dekat dengan mak abah... Lagi rapat dengan adik beradik...banyak belajar pasal kehidupan... Hidup kt kampung dengan kat bandar batu nun jauh bezanya... Orang sekeliling pun byk yg baik baik... Yg tolong shuha cari kehidupan yg lebih baik ... Lebih beradap sopan... Lebih berjimat... Lebih tahu nak hargai diri sendiri dan mak abh... Alhamdulillah ... Tak jadi kawin awal time tu pun ade hikmahnya.., dapat bawak mak abah g jenjalan... Langkawi... Sabah... Pahang...Hokey la tu..Tu yang sy mampu time tu ... Baru 2 tahun kerja ... Cer bayangkan kalau daku kawin time abis blaja... Dapat x spent time macam tu ngan mak ngan abah... Confirm x... Sian dorang nnti... X rasa nak bermanja manja dengan anaknya dah berpuluh puluh tahun dijaga belai manja... Luv u mak and arwah abah..

Then... Ade byk lagi kebaikan yang sy rasa selepas itu.., Alhamdulillah.,, setiap tahun wishlist yang diniatkan satu satu tercapai... Dan bakal tercapai... Cuma jodoh la tak tau...tapi i ok je... Sebab rezeki setiap orang lain lain... Kita grab je yang mana Allah bagi dulu,,, jangan mengeluh... Sebab apa yang Allah bagi kat kita tu sebenarnya Allah tau yang kita memang dah layak untuk terima... Yang mana tak .. Maksudnya Allah tau kita masih perlukan masa untuk belajar lagi sebelum DIA beri kat kita... 

Redha dengan apa yang berlaku... Kalau 5 tahun lepas ... Sy rase mcm napela ak benci no ngan mamat ni... Tapi skang sy ok dah... Even dia dah ada family sendiri..Kami berkawan cam kawan kawan lain... Masing masing dah matang...tok sah bergaduh gaduh... Putus silaturrahim berdosa... Batasan kami hanya sebagai kawan je... X lebih hokeh...yang penting tau situasi sekarang ... Jaga diri... Jaga niat... So...keep as a friend saje..so... Happy ending kan...

But... Sy pun manusia biasa... Masih boleh buat kesilapan... Tak mampu nak happykan semua orang... Kadang kadang ada jugak tersilap kata tersalah laku yang menyebabkan orang lain terluka... Sejujur jujurnya... Saya minta maaf  sangat2..never said that friendship was ended... Cuma tak tau macam mana nak start balik as a friend... But truly deeply... I still wanna be your friend...bila rasa ada yg sakit sebab kita... Tentu lah tak tenang ... Rasa bersalah pun ya... Tapi sebenarnya... Kita berila ruang untuk saling memaafi... Kita marah orang buat salah kat kita... Tapi sy muhasabah diri balik... Sy ada tak buat salah kat Allah... Kalau hubungan dengan Allah pun kita tak jaga... Layak x kita nak marah orang...so... Shuha ... Minta maaf dengan semua orang... Jadikan mereka semua kawan kamu sampai bila bila ye...shall we be a friend??? Mudah mudahan boleh...

Saya sayang Allah... Saya sayang Nabi Muhammad, saya sayang mak abah... Saya sayang keluarga ... Sy syg sahabat seagama saya...

Alhamdulillah... Dalam 29 tahun ni... I have chance to do what i love to do so...to know what?!! My INSTASHOP @shuhahashim & @paradiseofshawl... Alhamdulillah...

And before ended my bed time story... Mari kita sedekahkan Al- Fatihah kepada junjungan besar Kita, Nabi Muhammad, para sahabat, ahli keluarga baginda... Untuk Arwah abah & Arwah abang... Untuk saudara saudara saya dan seluruh mukmin yang telah meninggal dunia ... Semoga roh mereka ditempatkan di tempat yang mulia... 
Alfatihah....

Monday, 21 April 2014

KHAS UNTUK WARGA JOHOR!!!

100% PERCUMA UNTUK ORANG JOHOR 

Khas bagi mereka :

👍 Ingin cari extra income RM600 - RM1000 & more? 👍 ingin berniaga tapi x tahu cara? Kami tunjukkan cara yang TERBUKTI berjaya
👍 minat berniaga tapi x tahu produk apa? Kami sediakan produk HOT di pasaran
👍 pernah berniaga tapi kurang berkesan? Kami tunjukkan teknik marketing mudah & berkesan
👍 nak berniaga online tapi x tahu? Kami tunjukkan cara bisnes online pukau pelanggan
👍 biasa berniaga online / offline tapi sale biasa lebih teruk tak da sale , kami tunjukkan cara sale melambung 

Apa yang kami tawarkan : 
- bisnes bersama mentor yang terbukti berjaya
- team group elit
- teamwork support 
- teknik marketing meletup
- bimbingan sepanjang masa

Seminar ini TERBUKA KEPADA SEMUA

100% Percuma.Kami menjemput anda bertemu pada hari SABTU ini SAHAJA!!!

Anda berminat ?
SMS kod kupon

HBO JOHOR NAMA ke 017-7216362





Monday, 14 April 2014

PERMATA HATI SHUHA HASHIM

Assalamualaikum ... HAi everybody..!!! 
Bersarang labah labah dah blog den ni.. Dah lama sangat- sangat tak update... Huhuhu... Lama berkurun abad... About 6 month i thought tak sentuh blog dah...dalam masa 6 bulan yang terlalu banyak kisah cerita suka duka... Rasa banyak duka dari suka kot.. Huhuhu... ... Lumrah kehidupan..gembira sedih tu kan tanda Allah sayang & ambik berat pasal kita kan..;)



Dan Alhamdulillah... Allah masih bagi peluang untuk shuha merasai nikmat dunia ni... Mudah mudahan diri ini tak terleka dengan nikmat pinjaman sementara ini...28 tahun bernyawa di bumi Allah... Macam macam ragam kehidupan dilalui... Pengalaman yang mematangkan kita untuk melalui hidup akan datang... Dan pada umur 28 tahun iInilah kali pertama shuha melalui detik hari lahir 30 April nanti tanpa seorang insan yang sangat sangat sangat sangat shuha sayangggg dunia akhirat... Abah... Huhuhu..:(... Bergenang dah air mata ni...rindu nya kat arwah abah sampai sekarang tak tertanggung... Orang lain boleh dicari... Tapi abah ... Takkan ada yang sama .., hukhukhuk...



15 Disember 2013 ... Pukul 11.30 pagi ... Abah pergi meninggalkan kami sekeluarga ke alam yang baru... Pemergian abah mudah je... Mungkin juga arwah tak nak susahkan kami anak anak...time abah start sakit tu... Shuha takda kat rumah... Sebab oncall... Kena stayback kat tempat kerja... Mujur abang shuha ada balik kampung sebab time tu cuti sekolah...abah start sakit hari khamis... Tak boleh bangun... Slow respon..bawak pergi hospital... Unconcious... Hari khamis shuha dapat jumpa abah bila time balik kerja ... Sebab  tak cukup staff... Shuha terpaksa stayback sampai petang... Buat kerja pun ntah pape je... Fikiran semua dah terbang ingatkan abah... Sampai hospital abah tidur... Tapi shuha nak jugak tunggu sampai abah bukak mata... And at last... Pukul 10 malam... Baru arwah abah bukak mata... Abah bukak mata.. Nampak shuha ... Abah senyum.. Terus pegang tangan shuha... Ya Allah... Tak mampu dah nak tahan air mata .., hari Jumaat, esoknya... Arwah abah dah ok sikit... Dah boleh duduk, makan, borak borak dengan anak anak... Siap request dengan nurse nak balik rumah...mintak nak makan roti jala... Memang dah nampak ok... And memang kami dah nak bawak dia balik rumah secepat mungkin... Sabtu... Subuh arwah sedar lagi... Lepas tu tidur balik..Abah tidur nyenyak ...pukul 10 pagi pun tak bangun.. Kejut kejut tak nak bangun... Pernafasan jadi tak stabil tiba tiba, blood pressure drop... And at last doktor terpaksa mintak keizinan daripada kami nak intubate abah dengan oksigen... Sebab  Guna mask oksigen tu pun dah tak jalan... Keputusan yang sangat sangat susah nak dibuat.. Intubate tu mungkin membantu.. Tapi menyakitkan untuk arwah abah... Aduaiii.. Bersalahnya.., lepas intubated procedure selesai, blood pressure and heart rate masih tak stabil ...cuma petang tu doktor bAgi ubat untuk kuatkan degupan jantung ... So, dah nampak sikit progression.,, harapan kami  luluh bila malam... Tekanan darah & heart rate abah jadi tak stabil lagi... And waktu tu doktor noticed that jantung abah dah tak kuat nak ' bekerja' sendiri... Bergantung pada ubat...:(....dan kami sekeluarga buat keputusan bawak abah balik rumah secepat mungkin... Itu amanat yang dia pesan untuk kami waktu time dia sihat" jangan buat ak macam tu  nanti .. Sakit"... Sambil tengok kat tv macam mana wayar berselirat kat badan orang yang berlakon dalam tv tu......keputusan kami nak bawak abah balik pun sebenarnya tak digalakkan oleh pihak hospital... Tapi kami redha atas ketentuan Allah... Apa pun yang terjadi kami redha walaupun terpaksa melepaskan dia pergi... Biar dia pergi di tapak rumahnya sendiri...itu yang arwah inginkan...



Malam tu memang semua tak mampu nak tidur... Tak sanggup nak melalui apa yang akan berlaku esok... Esoknya abah sampai kat rumah dalam pukul 10.00.. Time tu arwah abah masih sedar ... Bawak turun dari ambulan pun masih sedar... Dia pandang setiap inci rumah tu... Air mata abah berlinang.., sungguh..Tak sanggup nak lepaskan abah time tu... Tapi janji Allah itu pasti... Tiada lewat walau sesaat pun... Ajal akan menjemput... Alhamdulillah... Pemergian abah dikelilingi anak anak,mak ,saudara mara... Kawan kawan... Dan arwah pergi dengan mudah... Cukup lah dia melalui kesusahan hidup dalam membesarkan kami .,, 




" perjanjian aku dah nak habis dah" ... Itu kata kata abah pada bulan puasa tahun lepas (2013)... Arwah dah rasa dia akan pergi... Kami  sedar tapi mungkin kami tak mampu untuk terima... Sedangkan arwah abah sendiri dah boleh redha untuk dia pergi menghadap Allah yang Maha Esa... Kenapa kami sekeluarga tidak...

Abah pergi meninggalkan kami tengah hari ahad... Pada maghrib hari yang sama, kakak abah menyusul mengikut adiknya pergi mengadap Ilahi... Dua orang insan tersayang dalam keluarga pergi hari yang sama... Allahuakbar...


Huhuhu... Stop lagi dari mengarang sebab tak mampu nak tahan air mata dah...

Sungguh... Bila abah dah takde...suasana lain sangat... Kalau dulu bila time kami semua ada masalah... Abah la tempat refer... Kata kata hikmah dia mampu menenangkam jiwa... Sekarang... Ntahla... Yang pasti Allah bersama sama dengan kami..,

Hari ini.. 15 April 2014.. Genaplah 4 bulan Arwah abah pergi meninggalkan kami... Rindu ... Sangat sangat rindu... Doa kami... Sedekah kami tetap ada untuk arwah abah... Sampai bila bila... InsyaAllah... 


Al fatihah untuk Arwah abah... Ya Allah... Ko tempatkan Arwah abah di kalangan hambaMU yang beriman...


Amin...