Monday, 23 February 2015

SURAH AL KAHFI MENGELAK FITNAH DAJJAL


Assalamualaikum..
 
الحمد لله, syukur kepada Allah ,Kekasih Hatiku.
 
 صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat rindu buat Muhammad , Rasul ku.
الفاتحة sedekah untuk Ayahandaku Haji Hashim bin Jasman

 CARA MUDAH UNTUK HABISKAN SURAH AL-KAHFI
 
Split masa jadi 4 waktu iaitu:
 
1. Selepas Maghrib (Hari Khamis malam Jumaat), baca ayat 1 sampai 31.Ayat 32 tu dah masuk cerita lain.
2. Selepas Isya'... sambung ayat 32 smpai 59... Ayat 32 dah masuk cerita pasal dua lelaki dengan kebun tu. Tu dah masuk cerita pasal Nabi Musa dengan Nabi Khidir...
3. Selepas Subuh sambunglah lagi dari ayat 60 smpai 82. Tu dah masuk cerita pasal Nabi Musa dengan Nabi Khidir...
4. Sebelum solat Zuhur/ Jumaat bolehla  la habiskan ayat 83 sampai 110... tak de la byk sgt... Ayat 83 tu start dengan kisah Zulkarnain...
 
 
 
 
 

KELEBIHAN MEMBACA SURAH AL KAHFI

1. Dipancarkan cahaya pada dirinya di hari kiamat kelak, dari kaki hingga ke langit
 
مَنْ َقَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ لَيْلَةَ الْجُمْعَةِ أَضَاءَ لَهُ مِنَ النُّوْرِ فِيْمَا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْبَيْتِ الْعَتِيْقِ
"Barangsiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka akan dipancarkan cahaya untuknya di antara dua Jumaat." (HR. Al-Hakim dan Al-Baihaqi, disahihkan Al-Albani)

2. Diampuni dosanya antara dua Jumaat

مَنْ قَرَأَ سُوْرَةَ الْكَهْفِ فِي يَوْمِ الْجُمْعَةِ سَطَعَ لَهُ نُوْرٌ مِنْ تَحْتِ قَدَمِهِ إِلَى عَنَانِ السَّمَاءَ يُضِيْءُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَغُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَ الْجُمْعَتَيْنِ
“Siapa yang membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka akan memancar cahaya dari bawah kakinya sampai ke langit, akan meneranginya kelak pada hari kiamat, dan diampuni dosanya antara dua jumaat.” (Hadis riwayat Ibnu Umar dalam at-Targhib wa al- Tarhib)

3. Diselamatkan dari fitnah Dajjal Imam Muslim meriwayatkan dari hadis al-Nawas bin Sam’an yang cukup panjang, yang di dalam riwayat tersebut Rasulullah saw bersabda,
“Maka barangsiapa di antara kamu yang mendapatinya (mendapati zaman Dajjal) hendaknya ia membacakan atasnya ayat-ayat permulaan surah al-Kahfi.”

“Barangsiapa yang membaca sepuluh ayat dari permulaan surah Al-Kahfi, maka ia dilindungi dari Dajjal.” (HR. Muslim)

 
 
Buat pembaca-pembaca yang dihargai,
 
jazakumullah khairan khatiran kerana
 
sudi singgah dalam entry yang tak seberapa
 
 ini. Harap kita bertemu lagi di entry 
 
yang seterusnya. In shaa Allah.
 
Assalamualaikum. 

Sunday, 22 February 2015

MINERAL COFFE ATAU MIN KAFFE KEMPISKAN PERUT


Aroma istimewa Mineral Coffee berasal dari bijian Kopi Robusta yang diimport dari Vietnam dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya.  Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi. Malah , kandungan Chlorogenic Acid yang tinggi dalam kopi ini membantu mengawal berat badan.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.







ANTARA PENYAKIT YANG MAMPU DIRAWAT GARAM BULUH

KHASIAT MINERAL COFFEE/MIN KAFFE ATAU KOPI GARAM BULUH
Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee/Min Kaffe/Kopi Garam Buluh, ada banyak khasiat iaitu:
  • memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
  • menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
  • mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
  • membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
  • membantu mengurangkan sakit senggugut
  • membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
  • mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
  • membantu mengurangkan masalah sukar tidur
  • membantu anda tidur lena diwaktu malam
  • mengurangkan masalah buasir dan sembelit
  • khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dan sebagainya.

    KELEBIHAN MINERAL COFFEE/ MIN KAFFE ATAU KOPI GARAM BULUH

SEDIKIT PERKONGSIAN MAKLUMAT TENTANG MAGNESIUM

"Kandungan Magnesium yang rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung...Dan bagi pesakit kencing manis pula, mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan Insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk ke dalam sel untuk diuraikan kepada tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yang tertinggal dalam darah ini menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kepada tenaga. Maka dengan itu, kehadiran Magenesium amatlah penting".... 

SIJIL HALAL MINERAL COFFEE / MIN KAFFE ATAU KOPI GARAM BULUH




TESTIMONI MINERAL COFFEE/TESTIMONIAL MIN KAFFE 1


TESTIMONI MINERAL COFFEE/ TESTIMONIAL MIN  KAFFE 2



TESTIMONI MINERAL COFFEE / TESTIMONIAL MIN KAFFE 3

TESTIMONI MINERAL COFFEE /TESTIMONIAL MIN KAFFE 4



TESTIMONI MINERAL COFFEE /TESTIMONIAL MIN KAFFE 5


TESTIMONI MINERAL COFFEE/ TESTIMONIAL MIN KAFFE 6


TESTIMONI MINERAL COFFEE/ MIN KAFFE 7



KOPI dan GARAM adalah makanan SUNNAH !!
Jadi Mineral Coffee/ Min Kaffe adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampurkan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia.



Harga sekotak Mineral Coffee
Harga sekotak Min Kaffe
 
RM 33.00/20 sachet (Sem. M'sia)
RM 35.00/20 sachet (Sabah/Sarawak)



So...apa tunggu lagi...dapatkan Kopi Kesihatan Mineral Coffee/Min Kaffe ini sekarang juga... 
Confirm tak menyesal! 

For those yang nak create BIG INCOME up to RM1000 seminggu dengan kopi ini pun, juga amat dialu-alukan.

Loves,
SHUHA
017-7216362

Monday, 16 February 2015

BIO VELOCITY SLEEPMATE JOHOR

APA ITU BIO VELOCITY SLEEPMATE (BVSM)
BioVelocity Sleep Mate (BVSM) adalah sejenis PELAPIK TILAM bertenaga

 dan direka khas untuk membantu menyelesaikan pelbagai masalah

 kesihatan dan membantu proses terapi hanya dengan cara berbaring,

 peluk, alas ,selimut atau hanya memandang ke arah pelapik tilam

Biovelocity Sleep Mate (BVSM) ini.

Biovelocity Sleep Mate (BVSM) merupakan pelapik tilam pertama

didunia dan di Malaysia menggunakan Teknologi Tulen CAHAYA MATAHARI

 PAGI ( DHUHA ) & GARAM LAUT DALAM...Tilam BVSM disuntik dan

disemburkan garam dari laut dalam yang didedahkan pada cahaya

 matahari selama sebulan pada waktu dhuha. Hanya pada waktu dhuha

 sahaja kerana pada masa ini ada unsur istimewa pada cahaya matahari

 untuk kesihatan dalam menyelesaikan pelbagai penyakit termasuklah

 sakit-sakit mistik.
Biovelocity Sleep Mate (BVSM) adalah hasil Kajian Selama 20 Tahun
 Dari RUSIA, Teknologi Dari KOREA ,
FABRIK Berkualiti Dari GERMAN dan dijahit Di MALAYSIA.

ADAKAH TIDUR PENTING BAGI ANDA





PROSES YANG BERLAKU SEMASA ANDA TIDUR








TEKNOLOGI TERKINI BIO VELOCITY SLEEPMATE (BVSM)



CARA PENGHASILAN BIO VELOCITY SLEEPMATE  (BVSM)


Material fabrik Biovelocity Sleep Mate (BVSM) disuntik/disembur
 garam Laut Dalam.
BVSM ini kemudian didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu pagi sahaja sebab
 
masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan.
BVSM ini merupakan gabungan teknologi dari Kajian selama 20 tahun, hasil kajian saintis Jerman, garam laut
dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.
KENAPA GARAM BULUH SEBAGAI BAHAN KANDUNGAN DALAM BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM)
Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah timur dan negeri China.
Garam juga mainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk

halus serta penawar racun.
 Di adun dalam bentuk Biovelocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi
badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus
terbebas tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen.
Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga larutkan
darah beku di arteri jantung dan otak, darah lancar seluruh badan.
Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan kembali dgn izinNya, hormon seimbang,

pembaharuan sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda.

KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM NI DIPROSES PADA BVSM ?
● Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya dengan tidur yang lena.
 BVSM membantu untuk dapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses
 penyembuhan berlaku dengan maksima yg mungkin
 ● Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
 ● Tidur yang lena dengan sleepmate akan pulihkan aura, tenaga dan juga jiwa yang tenang

KEISTIMEWAAN BIO VELOCITY SLEEPMATE BVSM DENGAN TENAGA SOLAR

KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN  BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM)
INI:
  •  BVSM meningkatkan kadar metabolisme badan kita mengaktifkan sel-sel berfungsi   
  •  BVSM menggalakkan peredaran darah  
  •  BVSM meningkatkan daya tahan tubuh dan meningkatkan sistem imun 
  •  BVSM membantu meningkatkan tahap tenaga 
  •  BVSM membantu menstabilkan emosi dan mengurangkan tekanan
  •  BVSM membantu re-energizes, pembaikan dan meremajakan sel-sel    
  •  BVSM  meningkatkan daya hidup    
  •  BVSM meningkatkan keupayaan penyembuhan semulajadi   
  •  BVSM mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal   
  •  BVSM melegakan keletihan dan kesakitan  
  •  BVSM merangsang dan mengawal sistem saraf autonomik   
  •  BVSM menggalakkan fungsi jantung   
  •  BVSM menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

KEGUNAAN BIO VELOCITY SLEEPMATE BVSM



Selain dari kegunaan di atas, Pelapik Tilam Bio Velocity juga membantu merawat 1001 penyakit seperti:- 

Gout  
Kencing Manis 
Sakit Jantung
 Asma/ Semput 
Sakit Sendi 
Kebas Tangan/ Jari/ Badan
Strok/ Minor Strok
Tekanan Darah Tinggi 
Sakit Otot
SenggugutSakit Jiwa/ Kemurungan
Penyakit Mistik
 Nak Hamil
Imsomnia
Perokok tegar
Berdengkur



CARA PEMASANGAN BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM)


Saiz Biovelocity Sleep Mate (BVSM) didatangkan dalam saiz queen.

 Cuma rentangkan di atas tilam dan selitkan empat tali elastic di

 setiap penjuru tilam. BVSM juga digunakan sebagai selimut .

Biovelocity Sleep Mate (BVSM) boleh dicuci setahun sekali. Gunakan

cecair pencuci berorganik dan disarankan boleh menggunakan PB Wash.

 Dicadangkan juga hanya cuci pada bahagian yang terkena kotoran

sahaja dan dijemur dibawah matahari pagi SAHAJA!!!

 

KESAN PENGGUNAAN BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM)
Hanya 10 saat sahaja pandang ke arah  pelapik tilam BVSM ini sudah

terasa tenaganya. Kalau baring atau tidur semalaman di atas BVSM

 anda akan merasa lebih cergas, sangat bertenaga dan puas tidur

 walaupun hanya sekadar 2 hingga 3 jam sahaja. Ianya memberikan

 tidur lena yang berkualiti mengikut keperluan badan seseorang.






Ciri-ciri Pelapik Tilam BioVelocity Sleep Mate(BVSM)


BVSM ringan dan ber saiz Queen
- BVSM Tidak menggunakan charge/bateri/plug elektrik
- BVSM Boleh dibuat selimut, alas cadar atau dilipat kecil menjadi bantal
- BVSM mudah dibawa ke mana sahaja ( boleh bawa travel)

SIJIL IMBASAN RADIASI BIOVELOCITY SLEEPMATE BVSM


 TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEPMATE BVSM


TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM)1:

TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEPMATE (BVSM) 2: 

TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE (BVSM)  3 :




TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE (BVSM) 4:


TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE (BVSM)  5:





TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE (BVSM) 6:





HARGA BIOVELOCITY SLEEPMATE BVSM

Harga BioVelocity Sleepmate (BVSM)  untuk 1 set RM1488

TETAPI

JIKA ANDA BELI 3 SET  PELAPIK TILAM BIOVELOCITY SLEEP MATE (BVSM) SEKARANG, anda boleh JIMAT SEBANYAK RM300!!! .

JIMAT SEBANYAK RM300 !!!

So dapatkan BioVelocity Sleepmate (BVSM) ini pada bulan ini untuk penjimatan yang lebih .

Dan semestinya anda tahu keistimewaan BioVelocity Sleepmate

 ( BVSM ) ni. Mungkin ada segelintir di luar sana menganggap mahal harga yang

  diletakkan ke atas sekeping tilam yang nipis itu.. 

Tetapi anda pun tahu bagaimana keistimewaan BVSM ini.. RM 1488 hanya untuk sekali

 seumur hidup.. Malah untuk rawatan di hospital sekali pun , boleh mencecah ribuan

ringgit.. Yang penting kita berusaha untuk menjalani kehidupan ke arah yang lebih sihat

agar dapat meluangkan lebih banyak masa bersama keluarga.


PROMOSI BIOVELOCITY SLEEPMATE
(BVSM)

Berita baik untuk mereka yang nak dapatkan set tilam Bio Velocity Sleep Mate ni. 


Harga BVSM untuk 1 unit RM1,488.00
Tapi sekarang ni, cuma RM1,192.00 seunit dengan setiap 3 unit BVSM. Jimat sehingga RM888.00!
Promosi sah dari 1 October 2016 sehingga 31 December 2016. Untung
sangat-sangat! Boleh pakat-pakat beli untuk mak ayah, adik beradik,
 saudara mara, dan mereka yang sangat-sangat memerlukan BVSM ini. 
Kini 3 unit BVSM cuma RM3,576.00 sahaja! 
 



JIMAT KAN?
CARA ORDER