HERBA MAHARANI

                     HERBA MAHARANI / JAMU MAHARANI/MAHARANI HERBA CINA
 

 Entri blog kali ini Shuha nak berkongsi sedikit kelebihan Jamu Perapat Tradisi turun
 
Temurun Maharani China iaitu Herba Maharani/Jamu MaharaniMaharani Herba Cina  juga dikenali Jamu Perapat .

 

Herba Maharani ni bagus untuk kaum wanita pelbagai peringkat umur. Ia menjadi

 Jamu Perapat untuk kaum wanita yang sudah berkahwin .
 
Malah Jamu Maharani ini juga sangat digalakkan untuk ibu ibu yang berpantang kerana khasiatnya yang bagus untuk memberi tenaga dan menjadi PERAPAT kepada alat sulit wanita.
 
Jamu Maharani ini juga boleh diambil untuk anak dara bagi menstabilkan hormone dan mengatasi masalah senggugut, keputihan dan keletihan.
 
Ramai juga yang bertanya Shuha. Jamu Maharani Bagus Ke.
Jawapan Shuha nak tau Jamu Maharani ni Bagus ke, ambil dulu baru dapat tau bagus atau sangat bagus Jamu Perapat ni.

 
HERBA MAHARANI 
Ia dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan.

-Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang.

-Beijing Tong Ren Tang  merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China

-Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada
tahun 1994.

-Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.

-Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)

-Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)

-Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih yang bernilai dgn pati ayam hitam sebagai
ramuan utamanya.
 
 
JAMU MAHARANI/ HERBA MAHARANI HALAL


Disebabkan ramai yang bertanya tentang status HALAL untuk JAMU MAHARANI, di sini saya jelaskan yang Herba Maharani atau juga dikenali sebagai TE ZHI BAI FENG WAN disahkan halal oleh China Islamic Association. Jangan panik apabila melihat perkataan "CHINA" di situ, Di sana juga ramai warga Muslim, macam Malaysia juga .
 
 
Sijil Halal Jamu Maharani
 
Sijil Halal Jamu Maharani 
 
 
 
BUKTI HERBA MAHARANI MENDAPAT KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN  MALAYSIA (KKM)
 
Herba Maharani atau Jamu Maharani ini juga mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
( MAL 20014419T)
 
 
 
 
CARA MAKAN HERBA MAHARANI/JAMU MAHARANI
 
Cara makan Herba Maharani/Jamu Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

Mulakan makan Herba Maharani/Jamu Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

Masa terbaik untuk makan Herba Maharani/Jamu Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani/Jamu Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).


Boleh mulakan pengambilan dengan makan Jamu Maharani ini 10 biji/SEHARI (5 butir pagi dan 5 butir malam). Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 10 butir pagi dan 10 butir malam sehinggalah dapat mengekalkan  50 butir SEHARI.

Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani/Jamu Maharani  = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

 
*Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
 
*Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung
 selepas period)
 
*Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period

** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

 
 
KEBAIKAN DAN FUNGSI HERBA MAHARANI/ JAMU MAHARANI
 
-Jamu Maharani menolong melancarkan peredaran darah

-Jamu Maharani menolong meningkatkan kesuburan dlm sistem peranakan wanita (sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat)



-Jamu Maharani menolong menyelesaikan masalah wanita seperti keputihan, kegatalansenggugut, peredaran haid yang tidak teraturmenopause dan lain-lain.

-Jamu Mahrani menolong melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan, lenguh lenguh , kebas dan urat saraf


-Jamu Maharani membantu menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payudara, punggung, pinggul)


-Jamu Maharani sebagai ubat gantian untuk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat


-Untuk golongan wanita yang hampir menapous, ia menolong menguatkan tulang dan daya tahan penyakit


-Mengeratkan hubungan suami isteri

-Mengawal selia tekanan darah,emosi dan saraf.

-Jamu Maharani membantu menyelesaikan masalah peranakan jatuh (prolebsis), menguatkan rahim.
  
-Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapat memberikan kebahagian kepada pasangan.
-Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain.
 
 
 HARGA JAMU MAHARANI/HERBA MAHARANI

Harga  Jamu Maharani/ Harga Herba Maharani adalah RM98.00
Sekotak Herba Maharani ada 6 bola putih
1Bola putih ada 50 biji
 
ANDA BELUM YAKIN??INFO LANJUT???UNTUK INFO PRODUK/ TESTIMONI TERKINI
WHATSAPP 0177216362

ANDA YAKIN???BERMINAT???
UNTUK TERUS MEMBUAT PEMBELIAN
WHATSAPP 0177216362

ANDA YAKIN??PERCAYA???TERUJA??

UNTUK MEMULAKAN BISNES
WHATASPP 0177216362

 


APA ITU HERBA MAHARANI
Wahai warga Johor, terutama penduduk Batu Pahat , KluangJohor BahruMuarSegamat dan
 Parit Raja, hari ini Shuha nak berkongsi sedikit kelebihan Jamu Perapat Tradisi turun Temurun
 Maharani China.



HERBA MAHARANI 
Ia dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan.

-Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang.

-Beijing Tong Ren Tang  merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China

-Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada
tahun 1994.

-Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.

-Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)

-Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)

-Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih yang bernilai dgn pati ayam hitam sbg ramuan utamanya.



                                
KEBAIKAN HERBA MAHARANI


-Menolong melancarkan peredaran darah
-Menolong meningkatkan kesuburan dlm sistem peranakan wanita (sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat)


-Menolong menyelesaikan masalah wanita seperti keputihan, kegatalan, senggugut, peredaran haid yang tidak teratur, menopause dan lain-lain.

-Menolong melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas dan urat saraf


-Membantu menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, punggung, pinggul)


-Sebagai ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat


-Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menolong menguatkan tulang dan daya tahan penyakit


-Mengeratkan hubungan suami isteri

-Mengawal selia tekanan darah,emosi dan saraf.


-Membantu menyelesaikan masalah peranakan jatuh (prolebsis), menguatkan rahim.
  
-Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapat memberikan kebahagian kepada pasangan.
-Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain.



CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI




Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.


Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

Boleh mulakan dengan 10 biji/SEHARI (5 butir pagi dan 5 butir malam). Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 10 butir pagi dan 10 butir malam sehinggalah dapat mengekalkan  50 butir SEHARI.

Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba
*Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
*Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
*Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period

** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

 
TESTIMONI HERBA MAHARANI 1
TESTIMONI HERBA MAHARANI 2

TESTIMONI HERBA MAHARANI 3
TESTIMONI HERBA MAHARANI 4

TESTIMONI HERBA MAHARANI 5
HARGA HERBA MAHARANI

RM98.00 (WM)

RM100.00 (EM)

Boleh di beli dalam kuantiti sedikit. Bagaimana?

Hubungi 

SHUHA 

0177216362

(sms/whatsapp/telegram)


SEJARAH HERBA MAHARANI ( BEIJING TE ZHI BAI 

FENG WAN)
HERBA MAHARANI atau dalam Bahasa Cinanya TE ZI BAI FENG WAN yang digelar sebagai Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis.



Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu, ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China, dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaijerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week. Dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak- anak Maharaja dengan Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani.Kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu.. meh nak tunjuk jap gambo Maharani Ci Xi ni..
Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 


Feel it yourself to believe it!

for consultation and free trial 

contact me



Shuha Hahim
017-7216362

available for WhatsApp 




No comments:

Post a Comment